Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Labels

22 Temmuz 2014 Salı

Facebook'tan yeni "Mentions" Uygulaması




Facebook, ünlü simalar yani "doğrulanmış kişiler" için bu uygulamayı başlatmış, şimdilik sadece ABD'de ve iPhone kullanıcıları için hayatta bu proje. Diğer bölgelere yayılması için bir kaç aya daha ihtiyaç varmış.

Sosyal dünyada hayranlarının kendileri için oluşturdukları mecralara dahil olma, onlarla konuşma açma gibi özellikler kazandırmaktaymış bu yeni uygulama. Örneğin bir hayranınız kendi paylaşımında sizden bahsetti -sizi mention'ladı- sizin iphone uygulamanıza bu düşüyor ve sizin sayfanızı takip etsin, etmesin siz doğrudan bundan haberdar olabiliyor, bu paylaşıma yorum yapabiliyorsunuz. İşte aşağıda örnek olarak hazırlanmış bir görsel;


"Mentions" ile sosyal medyanın üzerine inşa edildiği interaktiflik hususu da tavan yapacak anlaşılan. Sanatçılar için hayranlarıyla giderek içli dışlı olan ilişkileri hızla, doğrudan ve yatay bir zemine doğru evriliyor. Artık kimse hayranından uzak değil, hatta onlarla iletişime geçmeden var olma imkanına da sahip değil.

Bu uygulamada Q&A olarak tarif edilen, soru - cevap bölümü de hazırlayabiliyorsunuz hayranlarınızla, doğrudan telefonunuzdan kişisel paylaşımlarda (fotoğraf vs.) bulunabiliyorsunuz.

Ayrıca Twitter - Facebook yakınlaşması burada da devreye giriyor gibi. Twitter'daki "Trend Topic" mevzusunu Facebook kendine adapte etmiş. Artık Facebook'ta da "popüler konuşmalar" bölümü yer alıyor ve siz de bir ünlü şahsiyet olarak buraya doğrudan dahil olabiliyorsunuz.


Bu yeni uygulamanın tam bir felaket olabileceğine dair düşünceler de dolaşıyor ortalıkta. "Mentions"un tüm dünyaya yayılmış ve iPhone kullanıcılarını aşarak tüm diğer işletim sistemlerinde de kullanılabilen bir hale geldiğinde şimdiki naif, tatlı ve "yeni" gelen yönü ortadan kalkacak. Sanatçılar şimdilik memnunmuş bu "mentions"dan ama ileride nasıl olacak acaba?..

İlk görselleri için linkte, Apple'dan karelere bakabilirsiniz. (https://itunes.apple.com/us/app/facebook-mentions/id894913642?mt=8)




0 yorum:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates