Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Labels

29 Mayıs 2014 Perşembe

YouTube Müzik İşine Giriyor!


YouTube’un tavizsiz tutumu nedeniyle, dünyadaki bağımsız müzik şirketlerini bir araya getiren Global Bağımsız Müzik Ağı (WIN) kamuoyuna isyan edercesine seslenmek zorunda kaldı. Kapalı kapılar ardındaki görüşmelerde şimdiye kadar Sony, Warner ve Universal gibi ana akım plak şirketleri YouTube’un dayattığı yeni müzik stratejisine oluru vermişlerdi. Geriye neredeyse tek kalan WIN ise görüşmelerde istediğini alamadığı için “gereksiz ve kabul edilemez önerilerle” dolu bu dayatmayı kamuoyuyla paylaşma gereği duydu.

Peki YouTube’un şimdiye kadar yürüttüğü albüm kapağı (static image) altında şarkıları dinletme yöntemi yani kabaca her şeyi bir videoymuş gibi gösterme yönteminde ne gibi bir değişim oluyor?



YouTube, dünyadaki video paylaşım siteleri arasındaki liderliğini sürdürmeye devam etmekten geri adım atmış değil, hala video platformu en büyük silahı. Fakat artık bunun dışındaki bir mecraya da adım atmaya karar verdi!

Yapılan istatistiklerde YouTube’un aynı zamanda en büyük müzik dinleme (streaming) sitesi de olduğunu ortaya koyuyor. Yukarıda değinildiği gibi eskiden beri tüm audio dosyalarını yani şarkıları bir resim veya video klip ile birlikte eklemek zorunda olduğumuz YouTube, önümüzdeki günlerde iTunes veya Spotify gibi streaming üzerine kurulu dijital ses platformlarını alaşağı etmek için hamlesini yapıyor.

Geçen yılın Kasım ayında akıllı telefonlar için geliştirdiği aplikasyonunda güncellemeye giden YouTube’un, bilgisayar çakallarının gözünden kaçmayan bir şeylere kalkıştığı anlaşıldı. Uygulamada bazı özellikler Deezer, Spotify, iTunes gibi dijital platformları çağrıştırıyordu. Bu sır bir süre büyük dedikoduları beraberinde getirdi ve bu yılın başından itibaren gizli görüşmeler medyaya yansımaya başladı.


Neyse bizim konumuzdaki başrol oyuncusu WIN, YouTube’un kendilerine insanı koşullar öne sürmediğini dile getiriyor. Bununla yetinmeyip eğer önlerine konan sözleşmeyi kabul etmedikleri takdirde tüm WIN üyesi bağımsız plak şirketlerinin kataloglarının YouTube tarafından bloke edilebileceği tehdidini de yapmış YouTube. Üstelik görüşmelerde bu hükmün müzakere edilemez olduğunu da vurgulamaktaymış yani “ya imzalayın sözleşmeyi ya da biz gereğini yaparız” durumu. WIN’e göre tıklama, izleme başına ödeme ve diğer türlü reklam gelirlerindeki komisyon oranlarının da Spotify gibi dijital mecralara göre fiyat kırmaya yönelikmiş. Yani YouTube, çok daha az ödemelerle Pazar lideri olmayı kafa strateji olarak belirlemiş gibi duruyor!

Tabii biz bu lafları kapalı kapılar ardındaki görüşmeleri bilemeden, basına yansıdığı ölçülerde yazıya dökebiliyoruz. Ama şurası da gerçek ki 3 dev şirketin (Sony, Warner ve Universal) bu yeni üyelikli müzik platformu projesine lisans vermesi, YouTube’un elini oldukça güçlendirmiş.

WIN Başkanı (aynı zamanda İngiltere Bağımsız Müzik Örgütlenmesi Bşk.) Alison Wenham’a göre üyelerinin çoğu zaten küçük işletmeler ve gelirlerinin önemli bir bölümünü müzik streaming üzerinden kazanmaktalar. “Bu sayede yeni yeteneklere yatırım yapabiliyorlar. Şimdi karşılarına bu alandaki dünyanın en büyük şirketi çıkmış ve şu şartları kabul edeceksiniz yoksa streaming marketindeki yerinizden olursunuz” diyor Wenham.

Şimdi YouTube’dan stratejisini tekrar acilen gözden geçirmesini ve MTV’nin on yıl önce bağımsız müzisyenleri küçük gören yaklaşımını tekrarlamamasını talep ediyorlar. Sözleşme şartlarında iyileşmeye gidilmesinin tüm taraflar için olumlu olacağını yani bu durumda “win win” durumunun yaşanabileceğini dile getiriyorlar.

Bakalım karşı taraftan gelen cevap nasıl olacak, takipteyiz! :)


Tabii bunun yine büyükler arası bir mücadele olduğunu, müzik endüstrisinin koloni yaratma çabasının bir başka tezahürü olduğunu düşünenler de bir hayli fazla. Özellikle ürettiğinin karşılığını alamayan ve sömürülen müzisyenler başta olmak üzere!

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Şebnem Nur - Hayat Nakışı

Şebnem Nur - Hayat Nakışı by Dailymotion




Bora Cengiz - Gidiyorsun videoclip

Check this out! Bora Cengiz - Gidiyorsun by Bagimsizmuzik Official Dailymotion Channel



Ilkay Akkaya | Kurtuluş Yok Tek Başına | CD Baby Music Store


New single of İlkay Akkaya has been released under Utopia Music label. You can listen and download the song by clicking the link below. Of course anybody who wants to share the link, you are always welcome! :)

İlkay Akkaya'dan yeni single geldi! Kurtuluş Yok Tek Başına

Dinlemek ve satın almak için CDBaby linkini kullanabilirsiniz.

Ilkay Akkaya | Kurtuluş Yok Tek Başına | CD Baby Music Store

27 Mayıs 2014 Salı

Today's musicvideo

I would like to introduce you Pinhani, a Turkish band. i know, it's not an indie band but whatever.. i like their sound! What do you think about them? release your comments please :)


25 Mayıs 2014 Pazar

YouTube's new music streaming strategy!




Independent labels across the world have slammed "unnecessary and indefensible" terms laid down by YouTube regarding its new Spotify-rivalling streaming service.

YouTube's new subscription music platform has been licensed by the three major labels – Sony, Warner and Universal – but the company is yet to reach an agreement with the members of the Worldwide Independent Network (WIN).
YouTube has apparently warned the indies that, should they refuse to license the new platform, they risk having their music content blocked or removed across the Google firm's existing giant video site. In addition, the labels have been told the initial terms offered by YouTube are nonnegotiable.
WIN has raised major concerns about YouTube’s recent policy of approaching independent labels directly with a template contract and an explicit threat that their content will be blocked on the platform if it is not signed.
According to WIN members, the contracts currently on offer to independent labels from YouTube are on highly unfavourable, and non-negotiable terms, and undervalue existing rates in the marketplace from existing music streaming partners such as Spotify, Rdio, Deezer and others.

WIN has held extensive talks with YouTube at their instigation over the last 24 hours to try and resolve this issue but no progress has been made. WIN’s request for YouTube to rescind the termination letters sent to its members has not as yet been agreed to.
Alison Wenham, CEO of WIN and Chairman of AIM (Association of Independent Music, UK) said, “Our members are small businesses who rely on a variety of income streams to invest in new talent. They are being told by one of the largest companies in the world to accept terms that are out of step with the marketplace for streaming. 

For more details you can have a look at the links below…







23 Mayıs 2014 Cuma

For Independent Musicians in Turkey (Yeah! in Turkish) :)

www.bagimsizmuzik.com adlı internet sitesinde Türkiye'deki bağımsız müzisyenler için bir uğraş var gibi. 

Sitedeki Hakkımızda bölümünü okuyabilirsiniz. Ben aşağıda kısaca sistemlerinin nasıl çalıştığını ekledim (kopyala yapıştır yaptım, kusura bakılmasın)


Nasıl Çalışıyor?



  • Şarkı ya da ürettiğiniz medya tarafımıza ulaştıktan sonra, uzman editörlerle çeşitli açılardan incelenir. Bu incelemenin amacı, ürününüzün  uluslararası  kıstaslarda en iyi yeri alabilmesi için gerekli özellikleri taşıyıp taşımadığıdır. Bu analizler yapıldıktan sonra  gerekirse size performans artırıcı tavsiyelerde bulunulur.
  • Eğer istenirse stüdyomuz ve teknik kadromuz  size bunu sağlayacaktır.
  • Medyanın yasal izinleri alınır ve ürününüz artık size ait bağımsız bir eser olarak tescil edilir.
  • Başta kendi portalımız olmak üzere, dünya üstünde bütün dijital portallarda yayına ve satışa konur.

  • Müzik eseri sahibi, eserini buraya koyarken bir bankaya hesap açtırır veya mevcut banka hesabını bize bildirir. Müzik eserine ödenen paradan maalesef vergi, telif, lisans ödemeleri düşünce, kalan para doğrudan eser sahibinin hesabına geçecektir. Biz ise, yalnızca emeğimizin karşılığını alıyoruz.
  • Gerek ulusal ve yerel medyada, gerekse sosyal medyada fanlarınızla en etkili buluşma ve tanıtma yöntemleri, önerilerimizle, sizin yönergelerinizle  uygulanmaya başlar.
  • YouTube, iTunes ve diğer onlarca portaldaki streaming, satış, görüntülenme raporları aylık olarak size ulaşır.

20 Mayıs 2014 Salı

The new Turkish pop singer Şebnem Nur

Check this out! The new Turkish pop singer Şebnem Nur has released single album named "Hayat Nakışı". Below you can find her YouTube musicvideo.



http://www.youtube.com/watch?v=biQSO5rv6M4

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Today's musicvideo



Today's musicvideo comes by Bora Cengiz. This song is also the soundtrack of the movie "Kendime İyi Bak". i'm awaiting your comments :)

Here's the YouTube link: http://youtu.be/E7a87wZWOXk

18 Mayıs 2014 Pazar


Here is another important interview with Tanvi Patel for musicians who don't know how to licence their music.

Tanvi Patel is the President / CEO of Crucial Music, a company that places songs for labels and independent artists. Tanvi’s career spans two decades in the broadcasting, record label, and production library industries
i think it's enough to write here, let's check out the remaining part on the real web site. :)

New Single by Egecan Turkoglu


Utopia Music announces that the second album of Egecan Türkoğlu, “Whispers of Loneliness” (Yalnızlık Fısıltıları), has been released. This two tracks symphonic rock single is a major and solid step for his musical career and also a forerunner of his coming album. 

Covering his musical talent with very tiny details Egecan Türkoğlu has worked with the best musicians in his country. “This is the album I’ve wanted to make for a long time and I’m also very happy to be working with some of the most creative people in the industry” says Egecan Türkoğlu. This time, Osman İşmen and skillful musicians with him accompanied Egecan in his musical journey. 


According to Egecan Türkoğlu, although everyday a new rock star appears on screens rock music requires sincerity and therefore a decisive rock singer should have a word about real life. His debut album “Long Way” (Uzun Yol) prepared by arranger Serdar Seçme included 10 songs but one of them had a special meaning for Egecan since his father Hüseyin Türkoğlu who is also the producer of both albums gave his famous song “Yalan Dünya” him to reproduce it. Apparently Egecan used this chance very successfully with his creative musical touchs . And lastly, Artist has another surprise for us! 


Egecan Türkoğlu continues his presents to the audiences not only with his excellent songs but also with a videoclip taken by Swiss director Jonathan Persson. For the song “Since You’ve Gone” (Sen Gittiğinden Beri) Persson shot a videoclip in the taste of a short movie. Here is the link of the musicvideo on youtube: http://www.youtube.com/watch?v=9YxRtbG1e6U ) 


 “Whispers of Loneliness” is on sale now by the label of Utopia Music and under IMM distribution.

New Album: Bora Cengiz - Gidene

New album of famous Turkish actor Bora Cengiz has been released under Utopia Music Production label. This indie pop album named "Gidene" has 8 songs and seven of them belong to Bora Cengiz.



Having put his signature under important successes in his acting career, Bora Cengiz attracted a great deal of attention rapidly. Also his amateur music videos have won quite recognition on social media and accordingly Bora Cengiz has step up his musical works too. With the contributions of Utopia Music staff he made the debut album named “Gidene”.
Bora is taking his musical performance seriously as much as his acting career. Therefore, even if it is just the first album he tried to do his best on every musical melody and got the chance to work with the best musicians in his country to realize it.
“Gidene” consists of seven of his own songs plus one cover “Son Defa Sarıl” by İlhami Yava. All of them arranged and recorded by Levent Canen at Utopia Music Studios.
As a surprise for fans, actors and actresses of the Turkish serial SBSV sang the song named “Sevsek mi Sence” along with Bora and maybe this solidarity could give the warm part of team spirit for the album.


The album has been released under the label of Utopia Music in April. You can buy and get more info on bagimsizmuzik.com

An article on Vinyl (Turkish article)

Plaklar ülkemizde 33 ve 45’lik olarak tanımlanmakta, bununla birlikte piyasada, taş plak olarak adlandırılan 78’lik plaklar da yer alıyor. Bu rakamlar esasında plağın dakikadaki dönme hızını belirtmekte. Anlaşılacağı üzere plağın çapı büyüdükçe, devir sayısı da orantılı olarak düşüyor.


Günümüzde artık hakim konumda olan üretim yapısı, 33 devirlik plaklar üzerinedir. Bunlar aynı zamanda albüm veya LP (long play) olarak da adlandırılmakta. 45’lik plaklar ise çapları nedeniyle her iki tarafa da birer şarkı alacak şekilde üretilmişler, yani günümüzdeki "single” anlayışına tekabül etmekte. Eğer şarkı süreleri kısaltılırsa, maxi single olarak adlandırılabilecek (ya da EP) toplamda dört şarkı da içerebiliyorlar.

Kömür bazlı sıkıştırma yöntemiyle üretilen ve ufak çarpmalarda bile hemen kırılabilecek kadar narin yapıdaki taş plaklar, artık günümüz ihtiyaçlarına cevap veremediği için üretilmemekte. Yalnızca koleksiyonerler için yeniden yapılan özel üretimler mevcut.

Bunun haricindeki 33 ve 45 devirlik plaklarda kullanılan malzeme ise petrol bazlı ve "vinyl” olarak adlandırılıyor. Vinyl, İngilizce plak anlamında kullanılmakta. Petrol bazlı "vinyl”ler, taşplaklara göre, kırılmaya karşı çok daha dayanıklı ve günümüzdeki hakim üretim yapısı bunlar üzerine kurulmuş. 45’likler çapları ufak olduğu için 33’lüklere göre daha da sağlamdırlar ki zaten bu nedenle üretildikleri düşünülmekte. Yazıya buradan da göz atabilirsiniz




Hi to all!

This is my first share and here, you're gonna see useful info about being a musician! Also recent developments on music industry, released indie albums etc. will take place on that blog...

Now it's time to take a coffe breake and to discover how it works! :)


 
Blogger Templates