Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Labels

4 Haziran 2014 Çarşamba

Savaş Kızışıyor: YouTube vs. WIN/IMPALA




Öncelikle konunun özü için geçen hafta yazdıklarıma bir göz atabilirsiniz.


Kısaca, YouTube büyük ölçüde pay sahibi olduğu dünya müzik piyasasına ciddi bir giriş yapmayı ve Spotify gibi diğer dijital platformları alaşağı etmeyi hedefliyor. Sadece bir video paylaşım devi gibi gözükmesine rağmen istatistiklere bakıldığında YouTube, esasında dünya müzik piyasasında da öncü konumda. 

Eh adamlar da haklı olarak, “neden video ile kendimizi sınırlandıralım ki?” diye sormuşlardır kendilerine. Ardından bu hamle geldi, geçen senenin sonundan itibaren YouTube music streaming olayına el atacağını duyurdu. Ayrıntıları saklı olsa da, Spotify gibi mevcut örnekler göz önüne alındığında, YouTube’un ne gibi bir platform oluşturacağı üç aşağı beş yukarı belli!

Geçen haftaki serzenişlerinden istediklerini kopartamayan Bağımsız Müzik camiası IMPALA (Avrupa Bağımsız Müzik Şirketleri Örgütü) vasıtasıyla konuyu Avrupa Birliği seviyesine taşımaya karar vermiş. Yine geçtiğimiz hafta Google’un kişisel verileri saklamasıyla ilgili olarak verdiği aleyhte kararı AB’yi şimdilik Google’un can düşmanı yapmakta. 

Gerçekten de ortalıkta bu internet devine karşı durabilen pek fazla kurum yok gibi. Bağımsız Müzik camiası bu Google kararının ardından YouTube üzerine yürüyecek bir AB arayışı içindeler. Bunu, ikinci bir adım olarak görüyorlar.

Bakalım, yeni seçimlerle allak bullak olan Birlik tarafında Avrokratlar AB Komisyonu Üyelikleri yarışı içine girmişken bu olaya ne boyutta yoğunlaşacaklar, göreceğiz…

İngilizce yazılar için bkz.



european commission, IMPALA, independent music, indie artists, indie music, music, music streaming dispute, musicians, WIN, YouTube, youtube music,

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates